AK Partili İnanç’ın öldürülmesi olayında 26 kişi gözaltına alındı

baboli

Global Mod
Global Mod
AK Partili İnanç’ın öldürülmesi olayında 26 kişi gözaltına alındı
AK Partili İnanç’a yönelik düzenlenen silahlı akın olayında terör örgütüne yönelik operasyon düzenlendi.

26 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

AK Parti Cizre eski İlçe Liderinin kardeşi Tahir Güven’e düzenlenen silahlı taarruz olayı ile ilgili haklarında teşhis ve ihbarda bulunulan PKK/ KCK terör örgütünün kent yapılanması YPS ve gençlik yapılanması DGH’ye yönelik, bugün sabah saatlerinde Şırnak İstihbarat ve TEM Şube Müdürlüklerince operasyon gerçekleştirildi. Operasyonda; 26 şahıs gözaltına alındı, epey sayıda örgüt propagandası içeren döküman ve dijital malzeme ele geçirildi.

Ayrıyeten HDP Cizre ilçe binasında yapılan aramada; terör örgütü propagandası içeren epey sayıda materyel ve gerece el konuldu.

İTİRAF ETTİLER

Şırnak Cizre’de uğradığı silahlı hücumda hayatını kaybeden eski AK Parti İlçe Lideri Cihan İnanç’ın kardeşi ve Meman aşireti başkanı Tahir İnanç’ın (67) vefatıyla ilgili tutuklanan Emin Kalkan’ın sözü ortaya çıktı. Kalkan “Tahir İnanç’ın öldürülmesi olayını Miraz isimli kişi, PKK/KCK terör örgütü faaliyeti çerçevesinde gerçekleştirmiştir” dedi. ‘Miraz’ kod isimli Mehmet Miraç Dinç ile 4 ay evvel tanıştığını belirten Kalkan, şunları anlattı:

HENDEK İÇİN OLUŞUM

“Bana HDP’de gençlikten sorumlu kişi olduğunu söylemiş oldu. Cizre’de gençleri bir ortaya getirerek, silah, mühimmat ve maddi yardımda bulunarak, yine hendek-barikat periyodundaki üzere örgütü güçlendirmeye çalıştıklarını anlattı. Ataktan iki gün evvel buluştuk. Beni ajanlıkla suçladı, belindeki silahı gösterdi. Korktum, kendisi ile ilgili kimseye bilgi vermediğimi söylemiş oldu. Bunun üzerine benden açık sınır istedi. Sonraki gün 200 TL karşılığında bir adet açık çizgi aldım ve kendisine verdim. 4 Aralık’ta yeniden buluştuk. Miraz bana alt sokaklarda bir yerde uyuşturucu baronu olduğunu, görüşmeye gideceğini, benim de yanında olmamı istedi. Kaygıdan teklifini kabul ettim. Her sokakta telefonla görüştüğünü gözlemledim. Miraz, yan sokağa süratli adımlarla girdi. 4-5 saniye daha sonra birden çok el silah sesi duydum. Kaçmaya başladım. Bizim konutun yakınlarına kadar geldik. Burada Miraz telefonumdaki çizgisi bana verip telefonumu aldı. Ne olduğunu sorduğum vakit, bana gülerek ‘benim işim tamamdır’ dedi. Meskene gittiğim vakit, Cudi’de Tahir İnanç’ın öldürüldüğünü söylemiş olduler. Miraz’ın silahla ateş ettiği kişinin, Tahir İnanç olabileceğini orada anladım. Endişeden polise teslim olamadım. Ablamın konutunda polis yakaladı. Tahir İnanç’ın öldürülmesi olayını Miraz yapmıştır. Kendisi bu cinayeti PKK/KCK terör örgütü faaliyeti çerçevesinde gerçekleştirmiştir.”