Afganistan’da mahsur kalan İrem hemşire baba ocağında

baboli

Global Mod
Global Mod
Afganistan’da mahsur kalan İrem hemşire baba ocağında
20 yaşındaki İrem Kahraman, kabus dolu saatler yaşadığını belirtirken şuan ailesine kavuşmanın mutluğunu yaşadığını söylemiş oldu. İrem hemşirenin ailesiyle buluşması ve memnunluğu ise kameralara anbean yansıdı.

Taliban’ın Kabil’de denetimi ele geçirmesinden daha sonra Afganistan’dan ayrılmak için havalimanına giden, fakat burada mahsur kalan İrem Kahraman, bölgedeki Türk askeri tarafınca kurtarılınca ailesi de büyük sevinç yaşadı. Türkiye’ye geldikten daha sonra büyük sevinç yaşayan İrem hemşire, akabinde otobüsle Bursa Kentler Ortası Otobüs Terminali’ne gitti. Burada yaşadığı kabus dolu günleri geride bırakıp ailesi ile kavuşmanın mutluğunu yaşayan İrem hemşire, yaptığı açıklamada, “Kabil Havalimanı’na epeyce güç ulaştık. ABD araçlarının ortasına girerek güney kapısına kadar gidebildik. Güney kapısının önünde ABD askerleri ve Taliban inançlı bölgeyi koruyordu. Oraya ulaşana kadar bütün eşyalarımızı attık. Kendimizi İngiliz askerine ulaştırmaya çalıştık. Biz ‘Türk’üz diye bağırdıkça, Taliban bizi kırbaçla geri püskürttü. İnanın oraya ulaşana kadar sıkıntı anlar yaşadık. İnançlı bölgeye geçtiğimiz noktadan itibaren Azerbaycan ve Türk askerleri bizleri gelip aldılar. Oradaki büyükelçiliğimizde bizi konuk ettiler. Bütün herkes bizim buraya gelmemiz için yardımcı oldu. Hepsine hayli teşekkür ediyorum. Şu an fazlaca yorgunum. Ancak aileme kavuşmanın memnunluğunu yaşıyorum.” dedi.

“BU KEYİFLİ HABERİ ALDIĞIMIZDAN daha sonra DÜNYALAR BİZİM OLDU”

İrem hemşirenin babası Mahmut Kahraman ise “Çok sevindim, fazlaca memnunum. Allah devletimize zeval vermesin. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. Herkes tek tek beni aradı. Bende daima kızımla irtibat halindeydim. Kızım sevinçten çığlık atıyordu. Artık kızıma kavuşmanın memnunluğunu yaşıyorum” dedi. Anne Fatma Kahraman ise, “4 gündür ne çektiğimizi kimse bilemez. Elimiz gözümüz telefondaydı. Ne yemek yiyebiliyorduk, ne uyku uyuyabiliyorduk. Bugün yüzümüz güldü. Hoş haberini alınca keyifli olduk. Tüm bakanlarımıza ve yetkililere teşekkür ediyorum. AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin, hiç yalnız bırakmadılar. Türk askerleri bölgeye gitmedilk evvel kızım ile görüştüğümde bizden helallik istedi. Kendisinden umudumuzu kesmemizi istedi. daha sonrasında biz büsbütün yıkıldık. Bu keyifli haberi aldığımızdan daha sonra dünyalar bizim oldu. Artık kızım yanımda o ana sarılıyorum. Allah tekrar bu duyguyu yaşatmasın” diyerek kelamlarına son verdi.

KAYNAK: İHA