Adem Başkan alkışı hak etti…

Semerkant

Global Mod
Global Mod
Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’i gerek bu köşeden gerekse DİM TV ekranlarından çok eleştirdim… Özellikle Alanya’yı “ortak akıl” ile değil de “ben yaptım oldu” anlayışıyla yönettiği konusunda ısrarlı eleştiriler yaptım… Adem Başkan sanki bana nazire yaparcasına bir toplantı düzenledi dün… Yer Tarihi Alanya Kalesi… Toplantıya katılanlar ise şu isimler… Adalet ve Kalkınma Partisi ( AK Parti) Alanya İlçe Başkanı Mustafa Toklu, Cumhuriyet Halk Partisi ( CHP) Alanya İlçe Başkanı Coşkun Karadağ, İYİ Parti Alanya İlçe Başkanı Alper Arıkan ve partilerin bazı yönetim kurulu üyeleri… Adem başkan, bu toplantıyla ilgili çok da güzel bir fotoğraf paylaştı sosyal medya hesabında… Ve dedi ki… “Sayın ilçe başkanlarımız ile tarihi Alanya Kale'miz için bir araya geldik... Yapımını bitme aşamasına getirdiğimiz Bedesten'de incelemeler yaparak, fikir alışverişinde bulunduk… Değerli görüşleri için her birine ayrı ayrı teşekkür ediyorum”… Doğrusunu söylemek gerekirse Adem Başkan’dan hiç beklemediğim bir hareket oldu… Benim için sürpriz oldu yani… Her zaman söylerim… Eğriye “eğri” diyorsak doğruya da “doğru” demesini biliriz… Helal olsun Adem Başkan’a… Böyle güzel hareketler Alanya siyasetine renk katıyor, güzelleştiriyor… Hele hele genel siyasetin her geçen gün “gerginleştiği”, insanların daha çok “kutuplaştığı” bu günlerde çok “şık ve zarif” bir hamle yaptı Adem Başkan… Bir kez daha “helal olsun” diyor ve kocaman alkışlıyorum… Bu arada Bedesten’de yapılan çalışmalar da Alanya adına çok değerli… Alanya Kalesi’ndeki önemli anıtsal eserlerden birisi olan Bedesten yapısı, yıllardan beri atıl vaziyette duruyordu… Başkan Yücel, yaklaşık dört yıl önce yani 2016 yılında bu tarihi yapıya el attı ve restorasyon çalışmalarını başlattı… Çalışmalar artık bitme noktasına geldi… Tarihi binalara sahip çıkıp, aslına uygun yapılan restorasyonlarla Alanya’ya yeniden kazandıran Adem Başkan, bir teşekkürü de bunun için hak ediyor… Ne demiş elleri öpülesice atalarımız… “Yiğidi öldür ama hakkını yeme”… Nokta…

ircfrm.net için Yenialanya-com sitesinden alıntı yapılmıştır.