Adana Demirspor cephesinden Altay maçı öncesi değerlendirmeler!

Semedov

New member
Teknik yönetici Vincenzo Montella idaresinde ısınma hareketleriyle başlayan idmanda, 5’e 2 top kapma ve pas çalışmaları yapıldı.

Egzersiz öncesi gazetecilere açıklamada bulunan teknik yönetici Montella, ulusal maç içinde oyuncularının dinlenme fırsatı bulduğunu, ulusal oyuncuların dönmesiyle de Altay maçı için hazırlıklara başladıklarını söylemiş oldu.

Adana Demirspor’un deplasman performansını beğendiğini lisana getiren Montella, “İlk maçımızı saymazsak deplasmanda âlâ maçlar oynadığımızı düşünüyorum. Son oynadığımız deplasman maçı da hiç üzücü değildi. Rakibin gücünü hesap etmek ve ona göre hazırlanmak lazım. Altay grubu kaliteli olduklarını gösterdi. Birinci 7 maçta 5 galibiyet aldılar. Son 5 maçtır kazanamıyorlar. bu biçimde rakipler bu biçim dönemlerden daha sonra kazanmak isteyecektir. Aslında bizim avantaj da olabilir. Kazanmak istedikleri için istikrarlarını bozabilirler. O yüzden bizim kendi hazırlığımızı en düzgün biçimde yaparak oraya gitmemiz gerekiyor.” diye konuştu.

Kulüp lideri Murat Sancak’ın 14 yabancı kuralının değişmesi istikametindeki açıklamasının sorulması üzerine Montella, “Aslında bu federasyonunun koyduğu bir kural. İster istemez kabul etmek zorundasınız. Türkiye öteki ülkelere göre daha farklı. Baktığınızda İtalya’da bu biçimde bir kural yok. Hoca istediği üzere transfer yapma özgürlüğüne sahip. Bu hem hocanın tıpkı vakitte kulübün işini kolaylaştırıyor.” sözlerini kullandı.

A Ulusal Kadro’nun 2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri’nde Karadağ’ı 2-1 yendiği ve play-off etabına yükseldiği maçı izleyip izlemediğinin sorulması üzerine İtalyan teknik adam, “Türkiye Ulusal Ekibi’ni tebrik ediyorum. İtalya da play-off’a kaldı. Umarım 2 grup da play-off etabından Dünya Kupası’na gitme hakkını elde eder. İtalya Ulusal Grubu’nun teknik yöneticisi epey muazzam bir hoca. Ben buna eminim ki play-off’tan çıkıp, bizi Dünya Kupası’na götürecek. Ben İtalyanım ve umarım Türkiye ve İtalya birebir kümeye düşmez.” değerlendirmesinde bulundu.

Gözden Kaçmasın

Beşiktaşlı Miralem Pjanic’ten flaş açıklama! ‘O fotoğraf eski’Haberin Tüm Görselleri

– Vargas ve Belhanda’dan açıklamalar

Grubun Arjantinli oyuncusu Matias Vargas da şu an tek amaçlarının Altay maçını kazanmak olduğunu vurgulayarak, “Her hafta adım adım ilerleyerek gidiyorum. Çok sevdiğim bir yerdeyim. Burada olmam memnunluk verici. Adana Demirspor taraftarı Arjantin taraftar topluluklarına epeyce benziyor. Uzun bir süre izleyicisiz oynadık. Seyircili maçlar başladığında onların tutkuları beni fazlaca memnun etti.” biçiminde konuştu.

Orta saha oyuncusu Younes Belhanda ise Atakaş Hatayspor karşısında alınan galibiyetin kendileri için epey kıymetli olduğunu söylemiş oldu.

Önlerinde kuvvetli bir Altay maçı olduğunu aktaran Belhanda, “Çıkıp elimizden geleni yapacağız. Ligi üst sıralarda bitirebilmemiz ve bundan evvelki galibiyetimizi kıymetli kılabilmemiz için kazanmamız gerek. Sakatlığım konusunda şu an kendimi âlâ hissediyorum. Forma verildiği taktirde oynayacağım.” açıklamasında bulundu.

Sakatlığı niçiniyle alanlardan uzak kaldığını ve futbolu hayli özlediğini aktaran Belhanda, “Sahanın haricinde olmak beni çıldırtıyor. Alanda olmayı istiyorum. Arkadaşlarım, taraftarlar beni özledi biliyorum. Ben de alanda olmayı özledim. Bu benim işim ve bundan keyif alıyorum. Her kezinde alanda olmak istiyorum ve alanda yerimi alacağım.” diyerek kelamlarını tamamladı.