Serhat Kayış… Alanya’nın sevilen ve sayılan iş insanlarından birisi, turizmci… Geçmiş dönemlerde Alanya Belediye Meclisi Üyeliği görevinde bulunmuş… Bilgili, kültürlü, Alanya’yı bilen, genç, çalışkan bir isim… Çocukluğu Damlataş sahilinde geçmiş, Alanya sahillerini çok iyi bilen, bilgi birikimi kuvvetli bir şahsiyet… Alanya Alaattin Keykubat Üniversitesi ( ALKÜ) Mühendislik Fakültesi binasını yaptırmış ve babası Rafet Kayış’ın ismi verilmiş… Alanya’ya böylesine önemli katkıları olan bir yatırımcı yani… Dün sabah saatlerinde sosyal medya hesabından paylaşım yaptı… Okuyunca inanamadım… “Nasıl olabilir böyle bir şey” diye birkaç dakika şok halinde kaldım… Serhat Kayış’ın yaptığı açıklamanın daha doğrusu serzenişin özeti şu… Sahibi olduğu Grand Bali Otelinin çatısına Güneş Enerji Santrali yaptırmış… Bu konuyla ilgili taşeron firma 12 Kasım tarihinde geçici kabulün yapılması adına Rafet Kayış Mühendislik Fakültesinden geçici kabul komisyonunda bulunmak üzere inşaat mühendisi talep etmiş… Üç gün sonra Dr. Mehmet Dikici görevlendirilmiş… Ve tam beş bin lira ücret talep etmiş… Taşeron firma bu rakamın çok olduğunu ifade ederek, “Biz Ankara ve İstanbul gibi kentlerde en fazla 2 bin lira ödüyoruz” diyerek Serhat Kayış’tan yardım istemiş… Serhat Kayış da fakülte dekanını arayarak nazik bir şekilde yardım rica etmiş… Ancak Sayın Dr. Mehmet Dikici “dediğim dedik çaldığım düdük” anlayışı ile ayak diretmiş… Ne kadar ayıp… Bu sayın Dr. Mehmet Dikici, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in Alanya sahillerine ısrarla yaptırmak istediği T-Mahmuz Projesinin de mimarlarından… Bir sürü üniversitenin bir sürü ünlü bilim adamları bu projenin “katliam” olacağını ifade ederken, şiddetle savunan isimlerin başında… “Bu proje yanlış olabilir, ortak akıl ile hareket edilmeli” diye bas bas bağıran bendeniz ve DİM TV Genel Yayın Yönetmeni sevgili Ceren Şahin’i “ALKÜ düşmanı” olmakla hitam edecek kadar da cüretli… Dava filan da açacaktı ama yemedi sanırım… Serhat Kayış’ın dün sosyal medyada patlattığı bomba neyin ne olduğunu açıkça ortaya koydu… Bunların derdi Alanya filan değil demek ki… Bunların tek derdi para… Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, bunlara kaç lira verdi de kendine “borazan yaptı” bilmiyorum ama… Serhat Kayış’ın da vurguladığı gibi, Alanya’nın “Muz Cumhuriyeti” olmadığını çok iyi biliyorum… “Bilim adamı” dediğimiz kişilik böyle olmamalı… Ayıptır, yazıktır, günahtır… Nokta… **
ircfrm.net için Yenialanya-com sitesinden alıntı yapılmıştır.
ircfrm.net için Yenialanya-com sitesinden alıntı yapılmıştır.