Abdullah Avcı’dan Ekuban ve Flavio açıklaması: Şu an Trabzonspor’dalar, bizimle çalışıyorlar

Semedov

New member
Trabzonspor Teknik Yöneticisi Abdullah Avcı, TFF Hasan Doğan Kamp ve Eğitim Tesisleri’nde düzenlenen basın toplantısında bordo-mavili takımın, Riva’da gerçekleştirdiği kampı kıymetlendirdi.

Hazırlıklara başlayalı 1 ay olduğunu belirten Abdullah Avcı, “Hem transfer tıpkı vakitte kampla ilgili çalışmalarımızı yaptık. 3.5 ay evvel Riva’yı organize ettik. Pandemiden dolayı biroldukca meseleyle karşılaşabiliriz diye. Bildiğimiz bir yer. Benim daha evvel çalıştığım bir yer. İdare de bize yardımcı oldu. 1 ay, 3 etap, 4 hazırlık maçı. Genel olarak baktığımızda oturan oyun ideolojisini, yaptığımız transfer çalışmalarımızla 5 oyuncuyu kampın başında, bir tek İsmail daha sonradan geldi. Sisteme, bütçeye uygun biçimde, bonservis bedeli ödemeden, takımımıza kattık. Gelen oyuncularla birlikte, saha için tertibinde atak yapıp, bize yardımcı olacakları, rekabetin arttığı, kalitenin yükseldiği. birebir vakitte dikkat ettiğimiz 3 şey var. 1’incisi ferdî performans, kadro performansı. Bilhassa alanda vazgeçmeyen, Trabzonspor’un coşkulu, tempolu oynayacak, beraberinde kaybetmeyi kabul etmeyen oyuncu yapısına uygun biçimde hareket edecektir diye düşünüyoruz. Transfer çalışmaları devam ediyor. Bugün 3 etap, meselesiz devam ediyor. Çok büyük sakatlık yaşamadan teknik, taktik ve zihinsel olarak yeterli çalıştığımızı düşünüyoruz. 2 günlük müsaadenin akabinde 31’inde Trabzon’da çalışmalarımıza yenidendan başlayacağız” diye konuştu.

“ŞU AN GİDİŞAT EPEY OLUMLU”

Hazırlık maçlarında oyunculara müddetleri istikrarlı bir biçimde dağıttıklarını tabir eden Avcı, “Bu maçların olumlu ve olumsuz taraflarını görüp, bunun üzerinden nasıl planlar yapılacak. Bugün oyun dünyada da, bizde de fikir birlikte oynayabilen bir grup yaratmak. Hem savunmada tıpkı vakitte atakta. Bunlar olacak. Tahminen fazla duruma gireceksin lakin savunma güvenliğinin nasıl aldığının çalışmasını geçen seniçin beri söz ettim. Bunları gördük, çalışma yapacağız. Şu an gidişat çok olumlu. Eksiklerimiz var mı, var. Oyun olarak da kişisel performans olarak da var. Bu olağan, 1 aydır çalışıyoruz. Süratli biçimde bunu daha güzel hale getireceğimizi düşünüyorum” halinde konuştu.

“TRABZONSPOR’UN OLDUĞU HER YERDE YARIŞ VARDIR”

Trabzonspor’da transferlerin tahminen de birinci kere kamp öncesinde tamamlandığına dikkat çeken Avcı, “Trabzonspor’un olduğu yerde her vakit coşkulu oyun vardır. Biz bu coşkulu oyunun yanına, akıllı oyunu da sokmak istiyoruz. Geliştirmek istiyoruz. Şu an itibariyle yöneticiler, lider olsun uyumlu bir biçimde devam ediyor. Trabzon’un olduğu yerde yarış vardır. Biz de bu yarışın ortasında sağlıklı, gücü yüksek, sahanın ortasında oyunu elinde tutan bir ekip yaratmak istiyoruz. Başlangıçlar kıymetlidir. Lakin futbol dalgalı bir oyundur. Bunun için de vakit zaman sallanmalar olacak. Oyun ya da skor olarak. Ben burada taraftarlarımızın geleceğini düşünerek, vakit değil sabrın, dayanak verilmesini istiyorum. Üst üste de kazansak bu olumlu dayanağı istiyorum. Ortada dalgalanmaların olduğunda da istiyorum. Trabzonspor yarışacaktır. Maksat doruktur. Buna en yeterli biçimde adım atacağımızı düşünüyorum” tabirlerini kullandı.

TRABZONSPOR’UN DA BİR TECRÜBESİ, DENEYİMİ, KALİTELİ OYUNCULARI VAR”

UEFA Konferans Ligi’ndeki mümkün rakipleri Molde’nin kendi liginde şu anda 14’üncü maçını oynadığına dikkat çeken Avcı, “Şu anda hiç bir kadro 4 hazırlık maçıyla yahut 27, 28 idmanla bir karşılaşma periyoduna hazırlanmaz. Şu anda beklenen rakibin 14 lig maçı oynadı. Şu anda liginde başkan. Her sene Avrupa kupası oynuyor. Lakin Trabzonspor’un da bir tecrübesi, deneyimi, kaliteli oyuncuları var. Oyun bakılırsa bir oyun planı ve tertibi, o gün oynanan oyun daha belirleyici olacak” dedi.

“OYUN TERTİBİ OLARAK DEĞERLİ BİR UZAKLIK KAT ETTİK”

Kadronun yüzde 100 noktasına ne vakit ulaşacağı tarafında gelen soruyu da cevaplayan deneyimli teknik adam, “Antrenmanlarda; kilometreleri, yaptıkları sprintleri ölçüyorsun. Hazırlık maçlarında müddetleri uzatarak oyuncuların fizikî, zihinsel ve taktiksel olarak hakikat hazırlanmayı planlıyorsak, alacağın sonuçlar senin hızlanmanı sağlayacak. Şu anda itibariyle, oyun tertibi olarak değerli bir aralık kat ettik. kimi vakit fizikî olarak geride olursun fakat oyun aklınla bunu kapatabilirsin. Biz de ona bakılırsa kimi vakit oyun planlarını, geçişi daha az yemek için neler yapabileceğimiz konusunda kıymetli tecrübelerimiz var. Her şeyiyle çalışıyoruz. Bu dünyanın her yerinde bu biçimdedir. Her şeyi kazanarak gidemezsin. Oyun da performans da dalgalanabilir. Üst üste kazanacaksın, kimi vakit inişler, çıkışlar olacaklar. Trabzonspor oyunun ortasında olan, hiç bir vakit teslim olmayan ki geçen sene bu oldu. Bu sene bunu daha yeterli hale getireceğimizi düşünüyorum” diye konuştu.

“BİZ AVRUPA’DA BİRDEN FAZLA EKİPTEN ERKEN YOL ALDIK”

Her manada Avrupa’daki biroldukça kadrodan daha erken çalışmaya başladıklarını söyleyen Abdullah Avcı, şu biçimde konuştu:

“Biz Avrupa’da birçok ekipten erken yol aldık. Çok erken çalıştık. İzlemeyle, yöneticilerle birlikte erken çalıştık. Bugün 5 transfer, birden fazla ekipte gerçekleşmemiş vaziyette. İvedi transferler yapılıyor. Gelen oyuncuların bile şu an itibariyle ne olacağı belirli değil. Biz bu manada değerli yol kat ettik. Geçen seniçin tespit ettiklerimizle. Trabzonspor, yarışacak, dorukta olacak. Umarım bunu gerçekleştirecek ve sonuçlandıracak. Şöyle bakmak lazım. U19 kadromuz şampiyon oldu. Gelecek yıl Şampiyonlar Ligi oynayacak. Bugün takımımızda, 9 tane kendi kaynağından oyuncusu var. 24 yaş ortalaması. Ligin altyapıdan oyuncu oynatan ekibiyiz. Kendi kaynağımızdan çıkan çocukları için de taraftarımızdan sabır istiyorum. Bunlar hem de bizim bütçemizi dengeleyen çocuklar. Çok hakikat yanıtlar veriyorlar. Maç oynamış oyuncuların bile bizi heyecanlandırıyorlar. Örnek vereceğim, giden 3 tane kiralık oyuncu daha gerçek yanıt veriyor. Ortada kalan çocukların nerede olacağıyla ilgili çalışmalarda yapıyoruz. 2 tane transfer var. Yapmak istediğimiz. Uygun olursa, kulübün bütçesine uygun olacaksa bunun çalışmalarını yapıyoruz. Bugün yola çıkabilir miyiz ? Natürel ki. Lakin daha düzgününü yapalım. Onun için çalışıyoruz.”

“BEN BU OYUNA HİÇBİR VAKİT BİR OYUNCU ÜZERİNDEN BAKMADIM”

1 oyuncu üzerinden kıymetlendirme yapmanın hakikat olmadığına dikkat çeken Avcı, “Ben bu oyuna hiç bir vakit bir oyuncu üzerinden bakmadım. Bu oyuna tertip üzerinden baktım. Medyadan da rica ediyorum. Sizden de sabır ve dayanak istiyorum. Bu oyunu 1 oyuncu üzerinden değerlendirmeyin. Bu 11’e 11 bir oyun. Bu tertip oyunu. Bir oyuncu alsan, bu girdi, bu çıktı. Bu bakış açısını değiştirelim. Kadro tertibinde hangisi uygunsa, hangisi yanlışsız ve öncelikliyse onu hallederiz” tabirlerini kullandı.

“EKUBAN’IN GİTMESİYLE İLGİLİ BANA GELEN BİR ŞEY YOK”

İsmi Avrupa kulüpleriyle anılan Caleb Ekuban ile ilgili de konuşan Avcı, kelamlarını şu biçimde sürdürdü:

“Ekuban şu anda sevinci yüksek. Yüzde 100 idman yapıyor. Gitmesiyle ilgili bana gelen bir şey yok. Yalnızca ikinci kamp devri öncesi müsaade vermiştik. Hem sıhhati tıpkı vakitte vergisiyle ilgili. Net bir biçimde söylemiştim. Tecrübeden bahsettik. 24 yaş ortalamasıyla bu ligde şampiyon olamıyorsun. Biraz vakit gerekecek. Bunlarla devam edeceksen, vakit gerekecek. Fakat bugün istiyorsan bunun içine tecrübe koymak gerekiyordu. Şampiyon ekiplere, lige baktığında tecrübe ve rekabet kıymetli. Geçen sene birtakım mevkilerde oyuncu değiştiremiyorduk. Şampiyonluk yarışında Trabzonspor olacaktır. En zirvede olmak istiyoruz. Uygun başladık. Uygun organize olduk, umarım başlangıçlarımız da düzgün olur” formunda konuştu.

Türk futbolunda eğitimin değerine dikkat çeken Avcı, “12 sene evvel burada A Ulusal kadro teknik yöneticisiydim. 16 sene evvel de genç ulusal grup teknik yöneticisiydim. Teknik yöneticilik mesleğim, genç ulusal grupla milletlerarası bir muvaffakiyetle ortaya çıkmıştır. Bugün hala konuşulduğu için buna karşılık vermek istemiyorum. Eğitim, alt liglerin tertibi, Türk futbolunda eğitim gayeyle yapılacak yatırımdır. Futbolcu, antrenör, okul eğitimi ve alt liglerin rekabet ortamında organize edilmesi, denetlemenin yapılması ve sabırlı bir biçimde beklenmesi gerekiyor” dedi.

“BİZ TRABZONSPOR TARAFTARININ HEYECANINI ÇOK YETERLİ BİLİYORUZ, BUNLARA KARŞILIK VERECEĞİZ”

Trabzonspor taraftarından bilhassa genç oyunculara takviye isteyen Avcı, “Coşkulu, Trabzonspor taraftarı ve benim istediğim. Lakin ortasında oyun aklı da olan bir oyun istiyoruz. Ben bunu futbolcu ya da antrenör olarak buraya geldiğimde hayli net biçimde hissettim. Hissettirdiler. Bugün kaynakta 9 oyuncumuz var. Taraftardan rica ediyorum bilhassa onlara hayli dayanak olsunlar. Onlar hem Trabzonspor’un geleceği tıpkı vakitte yenide faydalanacağımız oyuncular olduğu için hem bu büyük grubun bütçesini ayarladıkları için onlara takviye ve sabır istiyorum. Vakit istemiyorum, takviye istiyorum. Oyun bu hepimizin hisleri dalgalanabilir. Taraftarın da dalgalanacak. Taraftarımız hislerini istikrarda tutsun. Biz onların heyecanını hayli yeterli biliyoruz. Benim de heyecanım ve isteğim çok yüksek. Bunlara karşılık vereceğiz. Yalnızca sabır ve dayanak istiyorum. Stada geldiklerinde dayanaklarına devam etsinler” halinde konuştu.

“BURADA BİR AİLE ORTAMI OLUŞUYOR”

Oyuncularının, onlardan ne istediğini bildiğini, kendisinin de oyuncuları fazlaca düzgün tanıdığını belirten Avcı, şu tabirleri kullandı:

“Benim için alışılmış ki kıymetli. Oyuncuların geçmişleri, tarihleri kesinlikle değerlidir. Fakat bu bir ekip oyunudur. Kadro oyunu ortasında en dikkat ettiğim küme gücü ve küme olarak hareket edebilmektir. Bunun için de bilhassa irtibat son derece kıymetli. Ben irtibata açık bir teknik yöneticim. Oyuncularımla teğe bir görüşmeyi yapan biriyim. Birey olarak hiç bir şey kazanamazsın. Burada bir aile ortamı oluşuyor. Gelen epey tecrübeli oyuncular var. Mevcutta da geçen yıldan Abdullah Avcı’nın ne istediğini, benim oyuncuları epeyce âlâ tanıdığımı, kulübümüzün beklentileri, bize yaptığı takviyeler. Bugün bize sıkıntısız bir ortam sağlıyorlar. Onlara teşekkür ederiz. Son derece uyumlu gidiyor. Aile ortamında gidiyor. Bu bu biçimde olacak. bu biçimde muvaffakiyet geliyor. Gençlerin bize verdikleri karşılıktan şu an son derece mutluyum. 3 tanesi bizimle bu sene başladı. aslına bakarsan 4 tanesi 6 aydır bizimle idman yapıyordu. Onlarla ilgili hem Şampiyonlar Ligi hem A kadro hem oyuncuların gelişimlerini nasıl tamamlarız ile ilgili çalışmalarımız var. Umarım bunu kent takviyesiyle birlikte gerçekleştiririz.”

“AZ, KALİTESİ YÜKSEK SAYIYLA ÇALIŞMAK EN DOĞRUSU”

Az ve kaliteli isimle çalışmanın en doğrusunu olduğunu belirten Avcı, “Süreç süratli. Biz süratli davranıyoruz. Kararlarımızı erkenden alıp, ona bakılırsa hareket ediyoruz. Geldiğimizde ortamızdan ayrılan oyuncular oldu. Sene sonunda da gidenler oldu. Kamp kamp kıymetlendiriyoruz. 2 taraftan da bakıyorum. Öncelikle Trabzonspor’un menfaatinden daha sonrasında oyuncunun menfaatinden bakıyorum. Ona bakılırsa karar veriyorum. Her seferinde bir aksiyon alıyoruz. Az, kalitesi yüksek sayıyla çalışmak en doğrusu. O biçimde devam edeceğiz çalışmaya” dedi.

“EKUBAN VE FLAVİO BİZİMLE”

İsmi diğer kadrolarla anılan Ekuban ve Flavio’nun kendileriyle çalıştığını, fakat Diabate’nin kampta olmadığını söyleyen Avcı, “Diabate bizimle değil. Bunlar uzun konular. Ben 5+3’leri gördüm. Bugün kural her neyse ona nazaran hareket ediyorum. Önümüzdeki sene de bu değişecek. Bu seneyi planlarken önümüzdeki seneyi de planlamak gerekiyor. Buraya yerli mi alalım, kiralık mı alalım. Bir sürü ayrıntılar var. Bu ayrıntılar masaya yatırılırken, Trabzonspor’un menfaati doğrultusunda yatılıyor. Ekuban, Flavio burada çalışıyor. Diabate bizimle birlikte değildi. Kulübün tasarrufunda bir durum. İsteyenleri de var galiba. O bir yere gidecek. Başkalarıyla ilgili bir fikrimiz yok. Gün gün olursa bu biçimde değerlendiririz” biçiminde konuştu.