Abdullah Avcı ve İstek Çalımbay’dan hakeme penaltı tepkisi!

Semedov

New member
Harika Lig’in 2. haftasında alanında Demir Küme Sivasspor’u 2-1 yenen Trabzonspor’un teknik yöneticisi Abdullah Avcı, kazandıkları için keyifli olduklarını söylemiş oldu.

Avcı, maçın akabinde düzenlenen basın toplantısında, Sivasspor üzere kadrolar karşısında kazanmanın güç olduğunu belirterek, “Biz bugün topa sahip olduk. Rakibin de adam adama oynadığı az temaslı oyunda, pas iadeleriyle alan yaratmak istedik. Çalıştığımız atak opsiyonları vardı. Direkt oyunda kenar ortalarına durum almamız gerekiyordu. Zira ligin en çok kenar ortası yapan ve bunu son 6 maçta kenar ortasıyla atan bir gruba karşı oynadık. Oyunun penaltı kısmını kadarki kısmını domine ederek oynadık.” dedi.

daha sonrasında oyunu koparabilecek durumlar bulduklarını kaydeden Avcı, şu biçimde devam etti:

“Bizim üzere olgun ve tecrübeli ekibin daha istikrarlı oyun oynaması lazım. Oyun biraz geçişe döndü, uzaklıklar epey uzamaya başladı. Geçişi sonlandıramıyorsan rakip de 4-2-4 üzere kalıyor. Bu sefer iki tarafa da koşmak zorunda kalıyorsun. Bu oyun bizim için gerçek bir oyun değil. Orada epeyce durum vermedik üzere lakin bizim üzere grubun birinci yarı prestijiyle rakipten 2 kilometre daha fazla koşmaması gerekiyordu. İkinci yarıda yine oyunu elimize alarak, topa sahip olarak opsiyonları yanlışsız kullanarak, sabırlı oynayarak rakibi son ana kadar bekleyerek hareket etmemiz gerekiyordu. 2’yi bulduk, başkalarını kaçırdık. Son kısımda ikiyi bulup da yaslanmadık. 2-1 olunca da tekrar gol bulmak istedik. Bir tane daha atalım, diye oyunu ikinci yarıda epeyce yanlışsız oynadığımız kısımlar de var. Kazandığımız için memnunum.”

“SİVASSPOR’UNKİ PENALTIYSA…”

Avcı, oyuncularını tebrik ederek, şunları söylemiş oldu:

“Bundan daha sonraki süreçte dikkat ve takip edeceğim. Ben hayatım boyunca dürüstlükten yana olan biriyim. Anında reaksiyon vermek istemiyorum, daha sonradan da teyit ediyorum yanlış bir şey olmasın diye. Bu vakte kadar da daima dikkatli oldum ve konuşmadım. Penaltımız, penaltı. Haklı penaltı kazanıyorsun, haksız yere düşüyorsun. Ben dersime çalışıyorum, kulüp burada büyük fedakarlık yapıyor. 94 küsürde hiç bir ihtar vermeden Uğurcan’a sarı kart gösteriliyor. Sivasspor’unki penaltıysa Djaniny’inki ondan daha yeterli penaltı. Çıksınlar baksınlar. Bundan daha sonra takip edeceğim. Yalnızca bu takip ettiğimin manasıdır. Bunu kazanmış bir teknik yönetici olarak söylüyorum.”

Avcı, takımda yer almayan Abdülkadir Parmak’ın gribal enfeksiyon geçirdiğini, daha evvel görüşme yaptığı oyuncunun transferde öteki kadroya gidip gitmeyeceğine ait durumunun ise yakın vakitte netleşeceğini anlattı.

Transferin yüzde 95’in tamamlandığını da kaydeden Avcı, 1 yahut 2 oyuncu takımlarına dahil edeceklerini kelamlarına ekledi.

ÇALIMBAY: “DÖRT BÜYÜKLERE BU TÜRLÜ PENALTI VERSİNLER DE GÖREYİM”

Demir Küme Sivasspor Teknik Yöneticisi İstek Çalımbay ise hoş bir gayretin olduğunu belirterek, “İki grup da kazanmak için ne gerekiyorsa her şeyi yaptı. Mağlup olduk, üzgünüz. Puan ve puanlar için geldik. O denli de oyun oynadık. Oyunu çirkinleştirecek işlerle uğraşmadık.” dedi.

Çalımbay, aleyhlerine verilen penaltı sonucuna reaksiyon göstererek, şu tabirleri kullandı:

“Hakem arkadaşlar bir hafta evvel bize seminer verdiler, eli kapalı durumların penaltı olmadığını söylemiş olduler. Artık söylemiş olduklerinin tersine burada penaltı veriyorlar. Bize de olmasın, Trabzonspor’a da olmasın. Önlerinde VAR üzere bir sistem var. Onu âlâ bir biçimde değerlendirmeleri gerekiyor. Ligin başında bu biçimde başlarlarsa ıstırap olur. Grupların mukadderatıyla oynamak gerçek değil. Oyuncu arkadaşların itirazları onları bozdu, daha sonra tekrar toparlandık. Golü attık, durumlar bulduk. Kazanmak için her türlü riski aldık. Güzel lig maçı, gayret oldu.”

Trabzonspor’un epeyce kaliteli bir takıma sahip olduğunu da aktaran Çalımbay, şunları kaydetti:

“Trabzon’un son senelerda bu kadar transfer yaptığını, oyuncu aldığını görmedim. Neresi eksikse, nerelerin uygun oyuncusu var ise alındı. Kaliteli kadro. Yedeğin yedeği var. Bizim üzere değiller. Biz iki-üç oyuncu sakatlansa ‘ne yapacağız’ diyoruz. Baktığınızda Abdülkadir Ömür bile yedek oturuyor. Kaliteli takıma sahipler. Bu sene şampiyonluğu hedeflemişler. Lakin biz ezilmedik. Hamle çizgisinde vakit zaman olabilir lakin 1-2 konum hariç durum vermedik. Hoş konumlara girdik, değerlendiremedik. Tek kızdığımız hakemleri hiç beğenmedim. Bana nazaran epey makus başladılar. bu biçimde yanılgı olmaz. Fenerbahçe, Galatasaray’a, Beşiktaş’a, Trabzon’a bu biçimde penaltı versinler nazaranyim.”