Geçtiğimiz cuma akşamı Alanya Atatürk Spor Salonu'nda harika bir organizasyona tanık oldum... Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel imzalı bir organizasyon... Doğrusunu söylemek gerekirse bu kadar mükemmel bir ortamda bulunacağıma hiç ihtimal vermiyordum.. Müthiş derecede etkileyici ve şaşırtıcı bir ortam vardı... Daha salona girerken başladı şaşırtmacalar... Bellerinde kılıçlarla Sekçuklu Hükümdarı Alaaddin Keykubat'ın askerlerine "merhaba" dedim, misal... Tünel şeklinde hazırlanmış, duvarlarında Selçuklu'yu anlatan çeşitli sloganların yazılı olduğu bir koridorda garip duygularla ilerledim bir kaç dakika... Her anlamda dört dörtlük hazırlanmış, pandemi kurallarına harfiyen uyulmuş salona girdiğimde şaşkınlığım bir kat daha arttı... Sadece artmakla kalmadı aslında... Şaşkınlığım hayranlığa dönüştü... Kulağıma gelen çok ama çok kaliteli müzikle mest oldum, misal... Sinema salonu gibi hazırlanmış ortamda sağ ve sol duvarlardaki efektlerden etkilenmemek, tam karşıdaki Atatürk portresi ve Türk Bayrağından duygulanıp, gururlanmamak mümkün değildi... Pandemi tedbirleri nedeniyle sınırlı sayıda insanın girebildiği salonda bulunanları görünce Alanya'nın gerçekten ne kadar hoşgörülü ve kucaklayıcı bir kent olduğunu anlamamak için geri zekalı olmak lazım... İşte bu güzel kenti tam 8 asır yani 800 yıl önce fethetmiş Selçuklu Hükümdarı Alaaddin Keykubat.. Yukarıda anlatmaya çalıştığım ortam da fetih yıl dönümü kutlamaları için Alanya Belediyesi tarafından gerçekleştirilen lansmanla ilgili zaten... Çeşitli dans gösterileri ile başlayan programın açılış konuşmasını Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel yaptı.. Sağındaki ve solundaki promterlere bakarak zaman zaman dili sürçse de güzel bir konuşma yaptı Adem Başkan... Konuşmayı kim hazırladıysa emeklerine sağlık... Alanya Yabancılar Meclisi üyelerinin de tam kadro katıldığı lansmanda Alaaddin Keykubat Üniversitesi ( ALKÜ) Rektörü Prof. Dr. Ekrem Kalan Adem Başkan'dan sonra ikinci konuşmayı yaptı... Tarihi ve önemli bilgiler veren Rektör Kalan çok önemli bir vurgu yaptı... Dedi ki... "Alanya'yı il yapmak bir lütuf değildir, Alanya'nın hakkını teslim etmektir"… Bunun üzerine söylenecek başka bir cümle var mıdır bilemiyorum... Son tahlilde Alanya ile ilgili tüm doğruların dile getirildiği mükemmel bir organizasyona tanık olmaktan çok keyif aldım... Alanya'nın 800. Yıl kutlamaları bununla kalmayacak elbette... Yıl boyunca çok değişik etkinlik ve açılışlarla devam edecek 800. Yıl coşkusu... İlk adım gerçekten süper oldu... Başta Adem Başkan olmak üzere emeği geçen herkese Alanya adına teşekkür ederim... Devamı gelecek... Nokta...
ircfrm.net için Yenialanya-com sitesinden alıntı yapılmıştır.
ircfrm.net için Yenialanya-com sitesinden alıntı yapılmıştır.