3 Temmuz AÖL imtihan giriş ekranı! 2021 MEB Açık Öğretim Lisesi 3. periyot imtihanları başladı!

baboli

Global Mod
Global Mod
3 Temmuz AÖL imtihan giriş ekranı! 2021 MEB Açık Öğretim Lisesi 3. periyot imtihanları başladı!
AÖL 3. periyot imtihanları bugün itibariyle başladı. Açık Öğretim Lisesi imtihanları koronavirüs niçiniyle online olarak gerçekleştirilecek. Öğrenciler imtihanlara 7 Temmuz tarihine kadar giriş yapabilecek. İmtihanları kaçırmak istemeyen adaylar imtihan giriş ekranına nasıl ulaşabileceklerini araştırıyor. Açık Lise imtihanlarında adaylara 20 soru yöneltilirken imtihan müddeti 30 dakika olarak belirlendi. Boş bırakılan ve cevaplanan soruya geri dönüş yapılmayacak. İmtihanları 100 puan üzerinden değerlendirilirken en az 9 soruya gerçek cevap veren öğrenciler dersleri muvaffakiyetle tamamlamış olacak. Pekala AÖL imtihanları ne vakit? İşte 2021 AÖL 3. periyot imtihan giriş ekranı…

AÖL 3. Periyot İmtihanları Ne Vakit Yapılacak?

Açık öğretim kurumları 2020-2021 eğitim yılı 3. periyot imtihanları 3 Temmuz-7 Temmuz tarihleri içinde düzenlenecek. İmtihan sistemi 3 Temmuz Cumartesi günü saat 09.30′da açılırken imtihanlara 7 Temmuz 23.59′a kadar giriş yapılacak. Birinci gün ve son gün imtihan ekranında yaşanacak yoğunluk sebebiyle adayların imtihan süreçlerini son dakikalara bırakmaması öneriliyor.

AÖL 3. Periyot İmtihan Giriş Ekranı!

İmtihanlara katılacak adayların T.C kimlik numarası ve şifreleri ile AÖK Bilgi İdaresi sistemine giriş yapmaları gerekiyor. Sisteme giriş yapmak için kullanılan şifreyi unutan öğrenciler AÖK üzerinden “şifremi unuttum” yahut 444 0 632 istişare çizgisinden yeni şifrelerini temin edebilirler. Sizde 3 Temmuz’da başlayacak imtihanlara katılmak için aşağıdaki adrese gidebilirsiniz.

Açık Öğretim Lisesi 3. devir İmtihan Giriş Ekranı İçin Tıklayınız!

Ulusal Eğitim Bakanlığından İmtihan Öncesi Duyuru!

Ulusal Eğitim Bakanlığı, bu hafta sonu başlayacak imtihanların yapılışına ait bilgileri duyuru ile yayımladı. Online imtihan sistemine giriş yapan adaylar sorumlu oldukları dersleri işaretleyerek imtihanları başlatacak. İmtihan öncesinde adayların uymaları gereken kurallar onaylanarak imtihanlar başlatılacak. İmtihan duyurusunun tamamına buradanulaşabilirsiniz. İşte yayınlanan duyuruda öne çıkan başlıklar;

1.Sınavlarda, öğrencinin imtihana katılacağı her dersten oldukcatan seçmeli 4 (dört) seçenekli 20 soru sorulacak, her yanlışsız yanıtın puan bedeli 5 (beş) olacaktır. Yanlış karşılıklar yanlışsız karşılıkları etkilemeyecektir.

2. Kıymetlendirme her ders için farklı olmak üzere 100 (yüz) tam puan üzerinden yapılacak olup yanlışsız yanıtlar dikkate alınacak ve her soru eşit puan yüküne sahip olacaktır. Muvaffakiyet puanı hesaplamasında; [Puan = (Doğru Sayısı / Soru Sayısı) x 100] formülü kullanılacaktır.

3. İmtihan neticelerinda öğrencilerin doğru-yanlış karşılık sayısına ait bilgi açıklanmayacaktır.

4. Yanıt anahtarında kusur olması ve bu konunun Merkez İmtihan Heyeti sonucu ile belirlenmesi hâlinde soru/sorular iptal edilmeyecek, soru/soruların yanlışsız seçenekleri dikkate alınmak suretiyle değerlendirmeye bu soru/sorular dâhil edilecektir.

5. Kıymetlendirme sırasında yanılgılı soru/sorular çıkması durumunda, iptaline karar verilen sorular kıymetlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan bedelinin bir daha saptanması suretiyle kıymetlendirme yapılacaktır.