’28 Şubat generallerinin mahpusa atılmasını gerçek bulmuyor’ muş!

baboli

Global Mod
Global Mod
’28 Şubat generallerinin mahpusa atılmasını gerçek bulmuyor’ muş!
Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi, dün 28 Şubat davasında müebbet mahpus cezası alan ortalarında Çevik Bir ile Çetin Doğan’ın da bulunduğu 14 sanık hakkında tutuklama sonucu verdi.

Habertürk Gazetesi Muharriri Nagehan Alçı bugünkü köşe yazısında, 28 Şubat zulmü ile isimleri hafızalara kazınan generallerin şefaatçiliğine soyundu. Alçı köşesinden Cumhurbaşkanı Erdoğan’a davette bulunarak bu isimlerin affedilmesini talep etti.

NEFRET ORTAMINI KÖRÜKLEYECEKMİŞ!

Alçı daha da ileri giderek, 28 Şubatçı generallerin tutukluluğunun Türkiye’ye yarar sağlamayacağını tersine nefret ortamını körükleyeceğini sav etti.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’A DAVETTE BULUNDU

Alçı köşesinde şu sözleri kullandı;

Çabucak hepsi 80 yaşını geçmiş, fazlaca büyük sıhhat sıkıntıları bulunan 14 general ile ilgili verilen mahpus sonucunı gerçek bulmuyorum.

28 Şubat’ın darbeci generalleriyle en epey çaba etmiş müelliflerden biri olarak bu isimlerin, hayatlarının son periyodunda cezaevine gönderilmelerinin ve muhtemelen de orada ölecek olmalarının Türkiye’ye hiç bir yarar sağlayacağını düşünmüyorum.

Evet… Bu paşalar şayet yakalama ve tutuklama sonucunın gereği yapılırsa hayli olası ki mahpusta, hücrelerinde hastalıklarla boğuşup, büyük ıstıraplar çekerek vefat edecekler. Çok acı bir vefat olacak onlar için.

Pekala bu biçimde bir durum Türkiye’ye yararlı mı olur yoksa bu ülkedeki nefret ortamını mı körükler?

olağan olarak ikincisi…

28 Şubat askeri darbesinin mağdurlarının da Türkiye’deki nefret ve kutuplaşma ortamının daha da azdırılmasını isteyeceklerine inanmıyorum.

Bu bağlamda Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a bu köşeden seslenmek istiyorum…

Tayyip Beyefendi,

80 yaşını geçmiş ve hepsi de büyük sıhhat sorunlarıyla uğraşan 14 ismi yetkinizi kullanarak affediniz. Bu mahpus kararlarını diğer bir biçime çevirmek sizin elinizde… Anayasanın 104. Hususu size “Sürekli hastalık, sakatlık ve yaşlılık” durumunda af yetkisi tanıyor.

Bu insanların konutlarından alınıp bir daha mahpusa gdolayılmelerinin ve orada mevte terk edilmelerinin ülkemize yararı olmayacak.

Şayet af yetkinizi kullanırsanız bu, Türkiye’de her geçen gün artmakta olan nefret ortamına karşı da panzehir olacak, vicdanlı ve merhametli bir duruş olarak tarihe geçecek.

KAYNAK: HABER7