2020 yılının en kahraman insanları…

Semerkant

Global Mod
Global Mod
Her anlamda her sektör için oldukça zor bir yıl oldu geride bıraktığımız 2020 yılı… Pandeminin ilk günlerinde nerdeyse “sıfır vaka” olan Alanya’da, kurban bayramı ile birlikte gelmeye başlayan yerli ve yabancı turistler sayesinde sıkıntılı süreç başladı… Bir ara Alanya’nın pandemi haritası kırmızıya boyandı… İşte bu zorlu süreçte ülke genelinde olduğu gibi Alanya’da da sağlık çalışanları canla-başla çalışarak insanların hayatını kurtarmak adına kendi canlarını riske attılar… Ölüme meydan okudular adeta… Hiç kimse izin kullanmadı… Hastane koridorlarında sandalyelerin üzerinde uyuma daha doğrusu uyuklamak zorunda kaldılar… Başta Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Eğitim ve Araştırma Hastanesi olmak üzere tüm sağlık kurumlarında görev yapan insanlar kahramanca mücadele etti… Diş Hekimi Elif Akçalıoğlu’nun Başhekimi olduğu Alanya Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde görev yapan doktorlar da dahil, tüm sağlık çalışanları değil ellerini, gövdelerini koydular taşın altına… Bu insanlarımıza moral vermek, destek olmak adına günlerce alkışladık, teşekkür ettik… Fazlasıyla hak ettiler bunu… 2021 yılının ilk günlerinde gelecek adına umut ışığı olan aşı bu virüs belasını kökten çözecek mi bilemiyorum… Her ne kadar vaka sayısında düşüş olsa da sağlık personeli izin yapamadan çalışmaya halen devam ediyor… Her yeni yılın ilk günlerinde yaptığım en başarılı” ve “en başarısız” değerlendirmelerinin ilkini sağlık çalışanlarına ayırmak geldi içimden… 2020 yılının “en fedakar” ve “en başarılı” insanlarını sağlık sektöründe görev yapan kahramanlar olarak ilan ediyorum… Hiç ayırım yapmadan hem de… Başhekimi, yardımcısı, doktoru, hemşiresi, hademesi, amiri, memuru, profesörü… Bu sektörde görev yapan istisnasız herkesi yürekten ve kocaman kucaklıyorum… İnsanlık adına teşekkürlerimi sunuyorum… İyi ki varsınız… İyi ki kahraman yüreklisiniz… 2020 yılının “en başarılı” ve “en başarısız” isimlerini açıklamaya devam edeceğiz… Bizi izlemeye devam edin efendim… Nokta…

ircfrm.net için Yenialanya-com sitesinden alıntı yapılmıştır.