Geride bıraktığımız 2020 yılı içinde Alanya açısından çok çirkin, hiç yakışmayan iki olay kaldı hafızamda… Birincisi şu… Bana göre Alanya’nın yetiştirdiği en kaliteli insanlardan birisi olan Alanya Ticaret ve Sanayi Odası’nın eski başkanı Kerim Aydoğan’a yapılmak istenen “itibarsızlaştırma” çabası… Kerim Aydoğan, sürdürülen bir operasyonla ilgili haziran ayının son günlerinde sabaha karşı polis tarafından evinden alınmış ve elleri kelepçeli bir şekilde polis merkezine götürülmüştü… Ve ertesi gün ifadesi alındıktan sonra da serbest bırakılmıştı… Kerim Aydoğan, bu olayı “normalde telefon açılıp sorulabilecek bir şeyi bu aşamaya getirdiler” diye özetlemişti… O günlerde yazdığım bir yazıda da aynen şu ifadeleri kullanmıştım… “Açık ve net söylüyorum… Kerim Aydoğan, gözaltına alınmasına neden olan iddiaların hiç birisini yapacak karakterde bir insan değil bana göre… Her yerde, her ortamda bunu söyledim”… O gün söylediklerimin bugün de sonuna kadar arkasındayım… Basit bir ifade vermekle ilgili yaşanan ve abartılan bu olayın arkasında kim ya da kimler olduğu kulaktan kulağa yayılmıştı zaten o günlerde… Alanya halkı neyin ne olduğunu, kimin neler yaptırabileceğini çok iyi biliyor… Bana göre 2020 yılının son derece çirkin olan ikinci olayı ise Alanya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Şahin’e karşı sosyal medya üzerinden yapılmaya çalışılan itibarsızlaştırma çabası… Montaj olduğu her halinden belli olan bir video ile Mehmet Şahin’e yapılan bu saldırı da hiç yakışmadı Alanya’ya… Mehmet Şahin’i de bu memleket çok iyi tanır, bilir… Seversiniz ya da sevmezsiniz ayrı konu ancak kişiliğine, görevine, insanlığına ve başarılarına saygı duymak zorundasınız… Kimse inanmadı zaten o montajlı çirkin görüntülere… Bu olayın arkasında da kim ya da kimlerin olduğu kulaktan kulağa yayılmıştı o günlerde… Dediğim gibi… Alanya halkı neyin ne olduğunu çok iyi biliyor… Kimin, hangi amaçla bunları yaptığını ya da yaptırdığını çok iyi biliyor… Hiç ama hiç gerek yoktu böyle çirkinliklere… Alanya’nın iki değerli ve başarılı insanının üzerine atılmak istenen çamur tutmadı… Tutması da mümkün değil zaten… Bunu bilir, bunu söylerim… Nokta…
ircfrm.net için Yenialanya-com sitesinden alıntı yapılmıştır.
ircfrm.net için Yenialanya-com sitesinden alıntı yapılmıştır.