2020 yılı yok sayılmalı…

Semerkant

Global Mod
Global Mod
“Merhaba İbrahim abim… Senin yazıları dikkatle okuyorum ve çok taktir ediyorum… Her konuda görüşlerinizi makam ve kişi fark etmeksizin paylaşıyorsunuz… Sizden bir esnaf olarak bir sıkıntımızı ele almanızı rica ediyorum… Ben bir market sahibiyim… Zaten bu sene 3 ay açtık marketi… Geçen hafta muhasebeye gittim… Öğrendim ki bu yıl bana 20 bin TL vergi ve 10 bin TL de muhasebe parası çıkartmışlar… Ben bu sene daha kirayı ödeyemedim… Bu paraları nasıl ödeyebilirim”… Yukarıdaki mesaj, sosyal medya hesabıma Nurullah Arıkan isimli bir esnaftan geldi… Fotoğraflarından anladığım kadarıyla Alanya’nın genç esnaflarından birisi… Öncelikle hakkımdaki düşünceleri için teşekkür ederim… Alanya esnafı gerçekten çok zor durumda… Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan tarafından geçtiğimiz günlerde açıklanan esnafa destek paketi çok yetersiz çıktı… 750 lira kira desteği ile olmaz bu iş… Çerez parası bile değil… Bu yıl için 20 bin lira vergi borcu çıktığını söylemiş genç esnaf kardeşimiz… Gerçekten, nasıl ödeyecek bu vergiyi… “Daha kiramı ödeyemedim” diyor… Esnafın yüzde 90’ı aynı durumda… Sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle market, bakkal gibi işletmeler zaten kısıtlı saatler arasında açık kalabiliyorlar… Özellikle alkollü içki satanlar… Saat 20.00’de dükkanlarını kapatmak zorundalar… Ne alakası var hala anlayabilmiş değilim… Alkollü içki sattıkları için cezalandırılıyorlar sanırım… Bunun başka bir açıklaması, başka bir mantığı olamaz… Oda başkanları esnafın sesini duyurabilmek adına seslerini yükseltiyorlar zaman zaman… Ama karşılığı yok… Esnafa yapılacak en büyük iyilik, vergisiyle, kirasıyla her anlamda 2020 yılını “yok saymak”… Geçenlerde de yazdım, her yer kapalı ama icra daireleri harıl harıl çalışıyor… Esnafın büyük bölümü icralık… Çaresizlik diz boyu… Yazık, gerçekten çok yazık… Nokta…

ircfrm.net için Yenialanya-com sitesinden alıntı yapılmıştır.