2 ay evvel evlenmişti! Kocası evvel dövdü daha sonra pencereden attı

baboli

Global Mod
Global Mod
2 ay evvel evlenmişti! Kocası evvel dövdü daha sonra pencereden attı
Olay, 28 Nisan 2020 tarihinde yaşandı. Düziçi Devlet Hastanesi ameliyathane kısmında sterilizasyon çalışanı olarak çalışan işitme engelli Naime Özbulat Taş (36), Boğaziçi Mahallesi Hastane Sokak’ta bulunan apartmanın 7. katındaki meskeninin yatak odasının penceresinden beton tabana düşerek hayatını kaybetti. Birinci evvel intihar sanılan olayda ölen Naime Özbulat Taş’ın 2 ay evvel evlendiği kendisi üzere işitme engelli olan eşi Aşkın Taş’ın hareketlerinden şüphelenen polis, Aşkın Taş’ı gözaltına aldı.

hanımın yapılan birinci otopsisinde başına sert bir cisimle vurulduğu, tırnaklarının içinde eşi Aşkın Taş’ın doku örneği ve düştüğü söylenen yatak odasında bir daha eşine ilişkin kan izleri olduğu tespit edilince polis araştırmayı derinleştirdi. Olay günü konutta eşiyle hengame ettiğine ve balkonda eşini dövdüğüne dair görgü şahitleri da ortaya çıkınca Aşkın Taş tutuklanarak cezaevine gönderildi. Osmaniye 1. Ağır Ceza Mahkemesinde yapılan yargılama kararında Aşkın Taş, 16 Eylül 2021 tarihinde ‘eşe karşı taammüden öldürme’ hatasından ağırlaştırılmış müebbet mahpus cezasına çarptırıldı.

sonucun akabinde Naime’nin ailesi buruk bir sevinç yaşadı. Naime Özbulat Taş’ın babası Yakup Özbulat verilen ağırlaştırılmış müebbet mahpus cezasını kıymetlendirerek, “Kızım geri gelmez lakin bu ceza bir nebze içimizi serinletti. Aslında dayanamıyorum. Beşerler bu kadar cani olmamalıydı. Can bir defa gitti geri gelmiyor” dedi.

Naime’nin annesi Halise Özbulat ise “2 Nisan’da konutumuza geldi burada kaldı. Bu mühlet ortasında eşi her gün aradı. Gel gelmezsen seni öldürürüm dedi. Kızım bana eşinden şiddet gördüğünü anlatıyordu. Saçımı çekiyor beni duvara vuruyor diyordu. Ben de gitme kızım dedim. Meskenim, eşyalarım, ödemelerim var dedi ve epeyce sevdiğini söylemiş oldu gitti. Bu adam kızımı kaçırarak evlenmişti. Buraya gelmişler otomobil ile kızım yaşadığımız yer olan Adana Kozan’da devlet hastanesinde çalışıyordu. Almışlar gitmişler buradan” halinde konuştu.
Naime’nin eşinden sık sık şiddet gördüğünü belirten yengesi Ayşegül Özbulat ise olaydan 2 hafta evvel Naime ile telefonda görüştüklerini belirterek, “Ölmeden 15 gün evvel ağlayarak beni aradı ve gelin beni gdolayın dedi. Bende kaynımı aradım durumu anlattım ve buradan Düziçi ilçesine gittik Naime’yi aldık Kozan ilçesine geldik. Ancak burada 10-15 gün kadar durdu. Eşi her gün aradı gel gel şayet gelmezsen seni öldürürüm diyordu. Dayanamadı yenidendan gitti. Ortadan 10 gün geçmedi ki vefat haberini aldık biz. Olay günü evvel balkonda çocuğu dövüyor, daha sonra mutfağa gdolayıyor, daha sonra sert bir cisimle yatak odasında başına vuruyor ve aşağı atıyor. Evvel daima intihar dendi. Biz bunun intihar olmayacağını söylemiş olduk. Olayın peşini bırakmadık. Sonuçta gerçek ortaya çıktı ve eşi hak ettiği cezayı aldı. Bu bir bayan cinayetidir” dedi.

KAYNAK: İHA